8 maart Internationale Vrouwendag Thema: ‘Spiegelbeeld, Trots zijn op jezelf’

Sinds 1908 vindt op 8 maart de Internationale Vrouwendag plaats. Het begin van de strijd voor de vrouwenemancipatie en tegen de vrouwendiscriminatie.

Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Zo ook in stadsdeel Nieuw West. Sinds 2013 wordt de dag georganiseerd in een grote samenwerking tussen alle Huizen van de Wijk, de Vrouwencentra (waaronder Nisa for Nisa), Project Vooruit, de Openbare Bibliotheek en het mannencentrum Daadkracht.

Het doel van deze dag is alle vrouwen van Nieuw West samen te brengen in een ontspannen sfeer. Het aanbod staat in het teken van trots zijn op jezelf. Immers, als je trots bent op jezelf, dan heeft dit als vanzelf een positieve uitstraling op je omgeving. Trotse vrouwen zijn beter opgewassen tegen het leven. Want niet altijd is het leven van vandaag voor alle vrouwen even zonnig. In een stadsdeel als Nieuw West bestaat veel werkeloosheid, veel armoede en eenzaamheid.

Door het organiseren van activiteiten waarin vrouwen op een plezierige wijze bewust gemaakt worden van hun eigen talenten en mogelijkheden, worden vrouwen verleid tot structurele deelname aan activiteiten in hun eigen buurt, waarmee zij hun leven meer richting kunnen geven. Zij kunnen zich beter voorbereiden op weg naar participatie en/of werk.

Voorlopig programma
Naast activiteiten als het maken van een eigen spiegel, fotoshoot m.m.v. Dress for Success (kleding en advies voor vrouwen die vanuit een uitkeringssituatie gaan solliciteren), Terugspeeltheater, Vrouwenkoor, Amsterdams Andalusisch Orkest, dans en speeddate, zal er ook ruimte zijn voor ontmoeting (netwerken) en informatie-voorziening.

Natuurlijk worden de kinderen deze dag opgevangen door de studenten van Vooruit met het organiseren van knutselactiviteiten en spelactiviteiten.

Let op de verdere aankondigingen!

Plaats een reactie