<-- klikbare submenu -->

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Meidenwerk BigSis
is één van de programma’s van Nisa for Nisa. BigSis bestaat al sinds 2008 en richt zich op de ontwikkeling van meiden (meestal van de derde generatie) vanaf 12 tot 25 jaar. Het gaat vooral om meiden met een bi-culturele achtergrond, waarvan er veel een migrantenachtergrond hebben. Veel meiden hebben te maken met een cultuurkloof en die daardoor, als het ware, in een identiteitscrisis verkeren. Zij worstelen om een goede balans te vinden tussen enerzijds de verwachtingen van ouders, familie, school of leeftijdsgenoten en anderzijds hun eigen wensen mbt hun toekomst. Bovendien zijn meiden van deze leeftijd en achtergrond erg gevoelig voor sociale media en krijgen zij vaak al vroeg te maken met ongewenste situaties, zoals exposen.
Wij merken dat de bovengenoemde problemen al vroeg kunnen leiden tot dwars gedrag, schooluitval, depressie en (seksueel) grensoverschrijdends gedrag. Door de meiden een plek te bieden om samen te komen, geven wij hen de kans om elkaar te steunen en te stimuleren. Hierdoor ervaren meiden dat zij niet de enigen zijn die met dilemma’s en met beperkende situaties worstelen.
BigSis organiseert workshops en trainingen om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van meiden te versterken.
BigSis empowert en ondersteunt de meiden in hun zoektocht naar de eigen identiteit. Het gaat er ook vooral om dat meiden leren te reflecteren en keuzes te maken waar zij zelf achter staan. Door beschikbaar te zijn, te ondersteunen en te stimuleren wordt gewerkt aan het eindelijke doel deze meiden te brengen tot autonome jonge vrouwen die hun plek kennen in de maatschappij kennen en er zo ook een bijdrage leveren.
BigSis heeft haar open activiteiten op woensdag en vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 22.00 uur. Op de maandag en de vrijdag is bovendien tijd ingeruimd voor individuele begeleidingen.
De volgende activiteiten zijn de vaste onderdelen van BigSis:

Koken met je Tante! (zie foto via WeTransferKoken met je Tante)
Koken met je tante is zeker een onmisbare activiteit voor BigSis. Hier komen de meiden samen en leren zij elkaar op een informele manier beter kennen.
Daarnaast worden er rolmodellen uitgenodigd waarbij de meiden op een laagdrempelige manier kennis op doen van de verscheidenheid in werk, (levens-)ervaringen en relaties, studie- en werksituaties, opvoedingsvragen etc. Deze maatschappelijke thema’s worden besproken tijdens het gezamenlijke koken en de maaltijd.

Trainingen (foto’s via WeTransfer foto Workshop BigSis Ramadan)
De trainingen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van de meiden van BigSis. Het aanbod van trainingen speelt in op hun behoeftes en interesses. Er wordt veel aandacht besteed aan wat zij nodig hebben op het gebied van toekomst: werk, relaties, studie en stage. De meiden krijgen hierbij steun en begeleiding. De trainingen dragen bij aan de weerbaarheid, maken minder kwetsbaar en stimuleren het bewust handelen. De trainingen worden vaak door externe professionals gegeven die een bepaalde expertise hebben.

Individuele begeleiding
Iedere deelneemster van BigSis is uniek en draagt de nodige bagage met zich mee. Bewust of onbewust heeft zij vaak de behoefte om haar hart te kunnen luchten en soms ook behoefte aan meer individuele begeleiding. Vanuit de informele setting van BigSis kunnen wij die begeleiding ook bieden. Daardoor is er voor de deelneemster meer tijd en aandacht. Naast gewoon even wat kletsen en de ruimte bieden om het hart te luchten, wordt er ook meer tijd vrijgemaakt om meiden met individuele vragen te begeleiden.

Activiteitenrooster Meidenwerk BigSis 2020
Woensdag Activiteit
Maart – April Workshops: zelfbeeld & social media
Mei Moeder- dochterdialogen

Juni Training: identiteit
Vrijdag Activiteit
Maart – juli Koken met je Tante!

Klik hier voor het volledige weekrooster met de vaste activiteiten 

Contact Jongerenwerkster Big Sis/Nisa for Nisa
(in De Buurtzaak)
Chris Lebeaustraat 4
telefoon 020-4111603
mobiel 06-15317077
afwezig op dinsdagen