<-- klikbare submenu -->
TussenIn Hulp en ondersteuning
Foto: opgevraagd bij Naziha 4/3

De Hulp en Ondersteuning door Nisa for Nisa bestaat uit 2 activiteiten:

  • TussenIn waarbij vrouwen en hun gezinnen geholpen worden bij het vinden van de passende hulpverlening
  • en

  • Juridisch Spreekuur op woensdagmiddag voor vrouwen met vragen juridische vragen.

TussenIn
Veel vrouwen uit de doelgroep van Nisa for Nisa lopen vroeg of laat aan tegen problemen die niet eenvoudig zelf op te lossen zijn. Problemen in de relatie, problemen in de opvoeding, geldproblemen of gezondheidsproblemen. Bij Nisa for Nisa kunnen deze vrouwen altijd terecht voor een troostende schouder, een luisterend oor. ‘Kleine’ problemen kunnen samen met de medewerkers, stagiairs of vrijwilligers worden opgelost. Als de problemen wat dieper gaan dan kan een beroep gedaan worden op de vertrouwenspersonen van het project Tussen-In, waarin getrainde vrijwilligers de vrouwen wat langduriger ondersteunen en helpen bij het vinden van de meest gepaste hulpverlening of instantie.
Indien de afstand tussen de reguliere instanties en de vrouwen te groot blijkt te zijn, wordt TussenIn wordt ook door de reguliere instanties bij de hulpverlening betrokken.

Juridisch Spreekuur
Bij Nisa for Nisa is er ook een juridisch spreekuur waar vrouwen terecht kunnen met al hun juridische vragen. Het gaat om vragen over bijvoorbeeld een verblijfsvergunning, echtscheiding, schuldproblemen, huurrecht etc. Iedereen kan tijdens het spreekuur binnenlopen, maar vaak wordt er een afspraak gemaakt. Tijdens de spreekuren is het Nisa for Nisa-bestuurslid Ellie van den Brom aanwezig. Zij is oud-advocaat en gespecialiseerd in vreemdelingenrecht en familierecht.
contact Nisa for Nisa

Contact TussenIn/Nisa for Nisa
(in De Buurtzaak)
Chris Lebeaustraat 4
telefoon 020-4111603
woensdagmiddag 13.00 tot 15.00 uur
of afspraak