<-- klikbare submenu -->

Special ‘Trauma’s van Nora’ 9 maart 2020

Op maandagmiddag 9 maart viert Nisa for Nisa Internationale Vrouwendag met stukken uit het theaterspel ‘Trauma’s van Nora’. De toegang is gratis.

Humor en zelfspot maken de worstelingen van het (Marokkaanse) leven lichter
Deze voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige Facebook pagina ‘Trauma’s van Nora’. Een pagina waarin humoristische, nostalgische, verdrietige en (on)verwerkte trauma’s worden gedeeld door leden. Verhalen over grappige, pijnlijke en (on)verwerkte trauma’s vanuit de beleving van 2e en 3e generatie Marokkaanse Nederlanders.
De pagina maakte onderwerpen die (nog) taboe zijn in veel culturen, en dus ook in de Marokkaanse, bespreekbaar. Het gaat over seksueel misbruik, discriminatie van binnen en buiten de ‘gemeenschap’, ziekte, maar ook de welbekende autovakantie naar Marokko komt aan bod. Veel van de verhalen nemen je mee naar de jaren tachtig en negentig. De pagina werd in korte tijd ongekend populair en had in minder dan 3 maanden tijd ruim 36.000 leden. In de groep worden verhalen gedeeld door talentvolle schrijvers en zo ontstond het idee ze uit te dagen om hun verhaal op het podium te delen. Een aantal leden hebben zich aangemeld en durven het aan. Zij vertellen live on stage voor het eerst hun verhaal!
Geproduceerd door JIK Productions